Geschiedenis

DE START
Midden 1999 besloten Thérèse Buisman en Lieve Suryapranata, twee vriendinnen en zonder enige ervaring in de modebranche maar met een grote interesse voor de laatste trends om samen de gerenomeerde modezaak “De Nieuwe Markt” over te nemen. Deze beslissing was gevallen, de collectie voorjaar 2000 was ingekocht maar het allerbelangrijkste om een winkel te starten hadden ze nog niet: een pand.


DE EERSTE LOCATIE
Na een lange zoektocht en wat gezonde spanning viel het oog op een monumentaal pand aan de Diezerpoortenplas 10. De keuze was snel gemaakt en na een renovatie opende Duedonna op 1 februari 2000 de deuren.


DE GROEI
In de loop der jaren zijn een aantal merken verdwenen en een aantal nieuwe merken gekomen. De feestcollecties werden iets groter en de accessoires breidden zich uit. Kortom dames konden zich volledig laten aankleden bij Duedonna. Geleidelijk aan groeide Duedonna uit haar jasje en gingen de dames op zoek naar een ander pand.


NIEUWE LOCATIE
Eind 2009 kwam de winkel in het nieuwbouwproject “De 12 apostelen” in beeld en met de vooruitzichten hoe het Spinhuiskwartier eruit zou gaan zien, waren Lieve en Thérèse erg blij dat Duedonna een nieuw onderkomen had gevonden.
Februari 2012 werd de nieuwe winkel officieel geopend door de buren Thérèse en Jonnie Boer, eigenaren van restaurant De Librije en Librije’s hotel. In het nieuwe en grotere pand komen de collecties nog beter tot hun recht. Met de collega-ondernemers Old Vic herenkleding, Nibourg Interieur, Robert Exoo bloemen, Bulthaup keukens en Libije’s hotel winkelt u in een prachtig stukje Zwolle.